Nederlands avocadorestaurant gaat uitbreiden naar het buitenland
Foto: Getty Images/iStockphoto

Het Amsterdamse restaurant The Avocado Show is pas een half jaar open, maar toch wordt al serieus nagedacht over uitbreiding naar het buitenland.

De avocado is niet alleen bij ons populair. Het inspireerde enkele Nederlanders tot het openen van een eigen restaurant waar élk gerecht in het teken staat van de groene vrucht. En daar zat blijkbaar veel volk op te wachten, want volgens eigenaar Ron Simpson staan nog dagelijks rijen voor The Avocado Show in Amsterdam, dat in februari de deuren opende.

Dat heeft de interesse gewekt van Nature’s Pride, een van de grootste avocadeleveranciers ter wereld dat ook de avocado’s levert aan The Avocado Show. Zij investeren de komende jaren vijf miljoen euro in het concept, zodat het kan uitgroeien tot een internationale keten.

Begin volgend jaar moet de eerste buitenlandse vestiging openen. ‘We zijn nu in gesprek in meer dan tien landen. De focus was in eerste instantie op Europa gericht, maar ook plekken als Melbourne en Bangkok zijn hard aan on aan het trekken’, aldus Simpson in Het Parool.

 

Hey happy weekenders, we're ready for ya! ?????? #theavocadoshow #regram

A post shared by The Avocado Show ?? (@theavocadoshow) on