Ryanair overweegt premie voor piloten die verlof opgeven
Foto: EPA-EFE

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair, die zich genoodzaakt zag heel wat vluchten te annuleren, gaat haar piloten naar verluidt een premie aanbieden als ze gedeeltelijk afzien van hun verlof.

Ryanair kondigde vorige week aan dat het tot eind oktober 40 tot 50 vluchten per dag zal schrappen, omdat veel piloten hun verlof moeten opnemen. In België komt het neer op in totaal 294 geschrapte vluchten, waarvan de meeste (204) in Charleroi.

Ook al maakt de maatschappij zich sterk dat 98 procent van haar passagiers niet getroffen wordt, toch lijkt het erop dat het bedrijf iets wil doen aan de imagoschade die het door de annuleringen opgelopen heeft. Volgens persagentschap AFP is Ryanair namelijk bereid om piloten een aanzienlijke premie te storten als ze afzien van een deel van hun verlof.

Volgens de Franstalige krant La Libre Belgique gaat het om een bonus van 12.000 euro voor boordcommandanten en 6.000 euro voor copiloten als ze minstens tot eind oktober 2018 onder contract staan. In ruil voor de bonus eist het bedrijf dat de piloten zich gedurende tien dagen in hun vakantie beschikbaar houden.

Ryanair was dinsdagnamiddag niet bereikbaar voor commentaar.