Rode Duivels of laat opblijven
Foto: vrt

Geen tv-avond voor zij die graag vroeg onder de wol kruipen. Veel lekkers op de buis, maar het meeste gaat vlotjes voorbij middernacht. Tenzij u fan bent van de Rode Duivels.

1. THE BIG LEBOWSKI

Q2 22.35-O.50 uur

Weinig films genereerden meer legendarische catchphrases dan deze van de Coen-brothers uit 1998 deed. Het gaat allemaal werkelijk nergens over, maar laat dat u vooral niet tegenhouden om deze film te herbekijken. Dat kan eindeloos. Gewoon zwijgen, Donny, en kijken.

2. DUGMA: THE BUTTON

NPO 2 22.55-23.55 uur

De Noorse documentairemaker Paul Salahadin slaagde erin een portret te maken van enkele mannen die aangesloten zijn bij Jabhat al Nusra, de Syrische tak van Al Qaeda. Ze wachten tot ze een zelfmoordaanslag mogen plegen.

3. BELGA SPORT

Canvas 21.15-22.10 uur

Sinds 1998 weten de Rode Duivels dat je ook zonder te verliezen een miserabel WK kunt spelen. Belga Sport zoomt in op een van de meest omstreden tornooien van de nationale ploeg.

4. GERMANY’S NEW NAZIS

BBC1, 23u45-0.30 uur

Sinds de val van Hilters Derde Rijk is er nog nooit zoveel extreemrechts geweld geweest in Duitsland. Neonazi’s marcheren vol zelfvertrouwen door het land en plegen met haast sprekend gemak geweld tegen migranten, moslims of andersgezinden. De Duitse parlementsverkiezingen komen eraan en de spanning loopt op.