Wereldkampioen veldrijden Thomas Pidcock wint ook WK tijdrijden bij junioren
Foto: Photo News

De Brit Thomas Pidcock is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de junioren met en knaltijd van 28’02”15 . De 18-jarige Brit is een poulain van Sven Nys en huidig wereldkampioen veldrijden bij de junioren. Topfavoriet Leknessund haalde zelfs het podium niet.

De 18-jarige Pidcock, die als veldrijder voor de belofteploeg van Telenet Fidea Lions rijdt, legde de 21,1 km in het Noorse Bergen af in 28:02.15. De Italiaan Antonio Puppio werd tweede op 11.92 van de wereldkampioen veldrijden bij de junioren, het brons ging naar de Pool Filip Maciejuk (op 13.29). Europees kampioen Leknessund stortte in het slot helemaal in en werd pas achtste.

Wereldkampioen veldrijden Thomas Pidcock wint ook WK tijdrijden bij junioren
Foto: Photo News

Ilan Van Wilder eindigde als beste Belg op 46.40 als 15e. Sébastien Grignard mikte op een plek in de top vijf maar de Belgische kampioen, op het jongste EK goed voor brons in de tijdrit, stelde teleur met de 21e plaats (op 58.64).

Grignard stelt teleur: “Vond ritme niet”

Sébastien Grignard had een complete offday. “Een andere verklaring kan ik niet geven”, vertelde hij na afloop.

Al bij het eerste tussenpunt moest Grignard 13 seconden prijsgeven en daarna ging het alleen maar slechter met de junior uit Ghlin. “Al van bij de eerste meters wist ik dat het moeilijk zou worden”, zei hij. “Ik trapte niet de wattages die ik wilde, ik voelde me niet goed en kon geen constant ritme vinden. Toen ik op dat klimmetje kwam, blies ik mezelf ook helemaal op en daarna was het afzien tot aan de meet.”

Grignard heeft niet meteen een verklaring voor zijn slechte resultaat. De renner die volgend jaar bij de beloften van Lotto Soudal koerst, hoopte op een plekje in de top vijf. Niet onrealistisch, want het was een parcours dat hem lag. “Dit is een enorme ontgoocheling”, zei hij. “Ik kon gewoon mijn ritme niet vinden, de kracht was er ook niet. Ik heb geen verklaring. Het is niet dat ik gestresseerd was of zo, want de voorbije dagen voelde ik me goed. Maar vandaag draaide het gewoon niet zoals ik wilde. Jammer, want ik wilde het seizoen afsluiten met een mooi resultaat. Dit was een complete offday, helaas hoort dat ook bij de sport.”

Uitslag:

1. Thomas Pidcock (GBr) in 28’02”15

2. Antonio Puppio (Ita)

3. Filip Maciejuk (Pol)

...

15. Ilan Van Welder in 46”40

21. Sébastien Grignard in 58”64

Wereldkampioen veldrijden Thomas Pidcock wint ook WK tijdrijden bij junioren
Ilan Van Welder Foto: Photo News
Wereldkampioen veldrijden Thomas Pidcock wint ook WK tijdrijden bij junioren
Sebastien Grignard Foto: Photo News