Opnieuw uitstel door leugendetectortest in moorddossier Sofie Muylle
Alexandru C. bij een verschijning voor de onderzoeksrechter. Foto: Simon Mouton

In de zaak van de moord op Sofie Muylle zal de 23-jarige Roemeense verdachte pas op 3 oktober opnieuw voor de Brugse raadkamer verschijnen. De verdediging vroeg uitstel in afwachting van de test met de leugendetector. Alexandru C. ontkent dat hij het slachtoffer om het leven bracht.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht.

Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Ondertussen maakte het parket bekend dat het DNA-profiel van C. overeenstemt met de sporen op het lichaam van Sofie Muylle.

De verdediging vroeg dinsdagochtend om uitstel. ‘Dat lijkt me logisch, de resultaten van de polygraaftest zijn voor iedereen van belang’, aldus meester Chantal Van den Bosch. Die test met de leugendetector staat vrijdag gepland. De advocate van Alexandru C. benadrukt ook dat haar cliënt goed meewerkt met het onderzoek. ‘Wij steken geen stokken in de wielen. Zijn verklaringen komen overeen met de objectieve elementen in het dossier.’