KLM introduceert beurtenkaart voor Europese vluchten
Foto: Getty Images

Luchtvaartgroep Air France-KLM lanceert een ‘beurtenkaart’ voor reizen binnen Europa. Wie vaak hetzelfde traject aflegt, kan zijn vluchten boeken tegen een lagere prijs, ook al zijn de reisdata nog niet bekend.

De beurtenkaart zoals we die kennen voor bus, tram en trein wordt binnenkort ook mogelijk voor vliegreizen. Luchtvaartgroep KLM-Air France lanceert in oktober de zogenaamde Flight Bundle, een soort abonnement voor wie vaak naar dezelfde bestemming vliegt. Klanten kunnen zo meerdere tickets in één keer aanschaffen.

‘De kaart is voor klanten die bijvoorbeeld een tweede huis hebben in Frankrijk of een aantal keren per jaar naar een studerend kind in het buitenland reizen en daarnaast nog een stedentrip maken. Maar een kleine ondernemer die af en toe in het buitenland moet zijn, kan hier ook mee uit de voeten’, vertelt KLM-directeur Harm Kreulen aan De Telegraaf.

Klanten bepalen zelf de bestemming, maar ook het aantal tickets, het aantal gebruikers en de periode waarin ze de tickets zouden gebruiken. De prijs voor alle tickets binnen de Flight Bundle is vooraf vastgelegd, maar klanten hoeven niet meteen al hun vluchten te boeken: ze kunnen de tickets verzilveren tot vier uur voor de vlucht.

Voor alle tickets geldt dat klanten kunnen boeken tot en met de laatst beschikbare stoel, ook voor vluchten tijdens het weekend en schoolvakanties. Er wordt voor een abonnement slechts eenmaal reserveringskosten aangerekend en je kan maximaal dertig vluchten boeken voor dezelfde prijs. Voorlopig geldt de optie enkel voor Europese bestemmingen.