Feyenoord mag definitief geen fans meenemen naar Napels in Champions League
in 2015 misdroegen de fans van Feyenoord zich in Rome, mede daardoor zijn ze niet welkom in Napels Foto: REUTERS

Het Rotterdamse legioen is volgende week definitief niet welkom in Napels voor de wedstrijd van Feyenoord tegen Napoli in de groepsfase van de Champions League. Feyenoord heeft maandag via de Italiaanse club de schriftelijke bevestiging gekregen van het verbod, dat door het provinciebestuur van Napels is uitgevaardigd. Het is de Italiaanse club verboden om kaarten aan Nederlanders te verkopen.

De Italiaanse autoriteiten hebben de afgelopen weken een risicoanalyse gemaakt. Het resultaat daarvan is dat de komst van Rotterdamse fans in combinatie met de Napoli-aanhang als een te grote bedreiging wordt gezien voor de openbare orde en veiligheid.

Feyenoord zegt het in hoge mate te betreuren dat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zich bij de tweede groepswedstrijd in de Champions League niet gesteund weet door het legioen. De clubleiding heeft inmiddels besloten dat er evenmin een reis voor de leden van de businessclub wordt georganiseerd. “Er zal slechts een klein gezelschap officials met het team meereizen”, liet Feyenoord weten.

Het team van Dries Mertens nam die maatregel ook al voor de play-offwedstrijd voor de Champions League tegen OGC Nice.