Centre Pompidou opent in maart al expo in Brusselse Citroëngarage
Foto: Photo News

Nog voor we weten wie het nieuwe museum voor hedendaagse kunst mag bouwen, zal er al kunst te zien zijn in de Brusselse Citroëngarage. Het Parijse Centre Pompidou, partner van het nieuwe museum, zal er in maart een eerste tentoonstelling openen.

Voor het nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst in de Citroëngarage in de Brusselse Noordwijk zijn nog zeven architectenbureaus in de running. Het begin van de werken is voorzien voor 2019 en de opening zelf zal ten vroegste voor 2020 zijn. Maar zo lang wil het Centre Pompidou niet wachten om een deel van zijn collectie naar Brussel te brengen: het zal in maart 2018 alvast een tentoonstelling openen in de oude Citroëngarage.

Dat meldt de krant Le Soir, na een interview met Pompidou-voorzitter Serge Lasvignes. ‘Van maart 2018 tot maart 2019, willen we een tentoonstelling op de site, nog voor de werken beginnen’, aldus Lasvignes. In het interview benadrukt hij ook dat het Citroënmuseum geen bijhuis wordt van het Parijse museum, zoals deze in Metz. ‘In Brussel zullen we eerder de exploitant zijn, in plaats van de drager van het hele geheel.’