Goed nieuws voor Vandoorne: McLaren dumpt Honda na probleemjaar en kiest voor nieuwe motorleverancier
Foto: AFP

Formule 1-team McLaren beëindigt na het seizoen de samenwerking met Honda als motorleverancier. Voor 2018 gaat de Britse renstal, waarvoor Stoffel Vandoorne uitkomt, in zee met het Franse Renault. Dat nieuws werd vrijdag bevestigd door McLaren zelf, in aanloop naar de GP van Singapore.

McLaren werkt sinds 2015 samen met het Japanse Honda, maar een succes is dat allerminst. De voorbije drie seizoenen werd geen enkele keer het podium gehaald. Dit jaar werden Vandoorne en zijn teamgenoot Fernando Alonso slag om slinger in de steek gelaten door de falende motor, tot grote frustratie van de rijders en de McLaren-bonzen. Zak Brown, de sterke man van McLaren, bleef op de vlakte en liet weten “dat het tijd was om een andere richting uit te gaan”. “De samenwerking met Honda wordt om verschillende redenen niet verdergezet.”

Honda wordt komend seizoen motorleverancier van Toro Rosso, het kleine broertje van Red Bull. Als deel van de ruil trekt Toro Rosso-rijder Carlos Sainz in 2018 naar het fabrieksteam van Renault.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: