Drie leden van een Italiaans gezin zijn om het leven gekomen in een vulkaan tijdens hun vakantie in Napels. De ouders verloren hun elfjarige zoon even uit het oog, met dramatische gevolgen. Dat schrijven Italiaanse media dinsdag.

Massimiliano Carrer (45) en zijn vrouw Tiziana Zampella (42) uit Turijn waren met hun zonen van 11 en 7 op vakantie in Napels. Ze verloren Lorenzo, de oudste van de twee, uit het oog aan de krater van Solfatara di Pozzuoli.

De elfjarige liep naar een gebied dat verboden was voor bezoekers wegens te gevaarlijk. Er worden immers gassen uitgestoten waar mensen al snel het bewustzijn door verliezen. Dat gebeurde bij Lorenzo ook. Toen zijn ouders hem probeerden te redden, stortte de krater in. Ze overleefden het niet. Hun ander kind (7) was in een bar hulp gaan zoeken en leeft nog.

De eigenaar van de bar zegt dat de jongen zijn ouders en broer in de krater zag vallen. ‘Hij wist niet of ze nog leefden. Hij huilde en riep de naam van zijn moeder. In de veertig jaar dat ik hier werk heb ik nog nooit zoiets gezien.’

Brandweermannen haalden de lichamen van de drie toeristen uit de krater. Ze waren drie meter naar beneden gevallen.