Burgemeester Seattle stapt op na beschuldigingen van seksueel misbruik
Foto: AFP

De burgemeester van de Amerikaanse stad Seattle heeft zijn ontslag aangekondigd, nadat hij opnieuw beschuldigd werd van seksueel misbruik.

Dinsdag schreef de Seattle Times dat burgemeester Ed Murray zijn jongere neef had misbruikt in de jaren zeventig. Murray ontkent de beschuldigingen, maar zet toch een stap opzij, omdat hij niet wil dat ‘persoonlijke aangelegenheden’ de werking van de overheid belemmeren.

Murray zou zijn neef, toen 13 jaar, in het midden van de jaren zeventig verplicht hebben om seks met hem te hebben. Dat brengt het aantal aanklachten van misbruik tegen de burgemeester op vijf.

De 62-jarige burgemeester zei ‘trots te zijn op zijn verwezenlijkingen’, maar dat het gezien de beschuldigingen ‘voor de stad beter is dat ik een stap opzij zet’.

‘Politieke campagne’

Murray is sinds 2014 burgemeester van de stad in het noordwesten van de Verenigde Staten en is een voorvechter voor homorechten. Dat er sinds april van dit jaar beschuldigingen van seksueel misbruik opduiken, maakt volgens Murray onderdeel uit van een politieke campagne tegen hem en zijn progressieve ideeën. De inwoners van Seattle trekken in januari volgend jaar naar de stembus om een nieuwe burgemeester te kiezen.