'Verdachte moord burgemeester Moeskroen probeerde niet te vluchten'
Foto: Photo News
De man die verdacht wordt van de moord op de burgemeester van Moeskroen heeft zelf de politie verwittigd. 'Hij maakte een kalme indruk bij zijn arrestatie', zegt Frédéric Bariseau, eerste substituut-procureur des Konings in Moeskroen.

De verdachte zou de zoon zijn van een vrijwillige brandweerman die voor de stad Moeskroen gewerkt heeft. De vader stapte twee jaar geleden uit het leven nadat hij ontslagen was. Zijn zoon zou burgemeester Alfred Gadenne vermoord hebben uit wraak.

Hij werd aangetroffen op het kerkhof nadat hij zelf de politie had gebeld. 'Hij probeerde niet te vluchten en hij wou verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden', aldus de substituut-procureur.

De man werd dinsdag ondervraagd door de onderzoeksrechter en is in beschuldiging gesteld voor moord. In de nacht van maandag op dinsdag werd al een autopsie uitgevoerd op het lichaam van Gadenne.

Rouwregister

Tal van inwoners van Moeskroen staan sinds dinsdagochtend aan te schuiven aan het gemeentehuis om het rouwregister te tekenen. In de gemeentescholen werd dinsdag om 10 uur een minuut stilte gehouden.

De gemeenteraad van Moeskroen kwam dinsdagochtend samen, maar duidde nog geen plaatsvervangende burgemeester aan. Mogelijk wordt schepen Brigitte Aubert (CDH) aangeduid als plaatsvervanger. Verwacht wordt ook dat de volgende gemeenteraad, die normaal zou plaatsvinden op 25 september, uitgesteld wordt.

In het gemeentehuis is dinsdag ook een cel opgericht om psychologische bijstand te verlenen aan het gemeentepersoneel. Een groot deel van het personeel is in shock na het vernemen van het nieuws over de moord.

  • Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.