‘Die huis’ moet ‘Bargoens’ redden
Het nieuwe huis ligt in een streek die van een ‘hemelse schoonheid’ zou zijn, in Zuid-Afrika. Foto: VRT

Eén gaat eerder dan gepland afleveringen uitzenden van Die huis, de Zuid-Afrikaanse opvolger van Het huis. In het programma nodigt tv-maker Eric Goens ­bekende Vlamingen uit voor diepgaande interviews.

De ingreep biedt Eén een uitweg voor het matige scorende Bargoens, dat andere programma van Goens. Bargoens haalde de voorbije weken geen 500.000 kijkers. Dat zou onder meer te wijten zijn aan de concurrentie op dinsdagavond van The wall, de quiz van Niels Destadsbader op VTM, en De rechtbank op Vier.

Aanvankelijk stond Die huis voor later dit najaar gepland, maar één start al op 26 september met de eerste aflevering, onmiddellijk na Thuis. Bargoens verschuift vanaf dan naar een later uitzenduur op dinsdagavond, na Die huis.

De namen van de tien bekende Vlamingen die Goens in het Zuid-Afrikaanse huis ontvangt, raakten gisteren ook bekend. Behalve Sabine Hagedoren, Nafi Thiam en Steven Van Herreweghe zijn dat nog Kris Peeters, Marcel Vanthilt, Leah Thys, Wim De Vilder, Imke Courtois, Adriaan Van den Hoof en Josje Huisman.