‘Ryanair ontkent pilotentekort
Foto: BELGAIMAGE

Ryanair zou zondag zes vluchten vanuit en naar Charleroi geschrapt hebben omdat de luchtvaartmaatschappij te weinig piloten vond om te vliegen vanuit Charleroi naar Korfoe en Santander. Officieel waren de weersomstandigheden te slecht, en de vliegtuigmaatschappij blijft volhouden aan die versie.

Ryanair haalde zondag slecht weer in Italië aan om vluchten vanuit en naar Charleroi te schrappen. De weersomstandigheden hebben effectief wel de planning van de bemanningen in de war gestuurd, maar het gebrek aan personeel 'is de echte reden van de annulaties', aldus een piloot in La Libre Belgique. Volgens de piloot is hen dat ook bevestigd vanuit het operationeel centrum van de luchthaven.

Ryanair heeft volgens de krant de hele luchthaven van Charleroi rondgebeld om vrijwilligers te vinden voor de vluchten.
De informatie van de piloot is niet zonder belang, gelet op de mogelijkheid van passagiers om eventueel schadevergoeding te vragen voor de geschrapte vluchten.

Ryanair-woordvoerder Yann Delomez zei dinsdag dat de vluchten wel degelijk zijn geschrapt door de slechte weersomstandigheden, en dus niet door een personeelsgebrek. Nog volgens Delomez staan zowat 200 piloten stand-by om afwezigheden van hun collega's op te vangen.