‘Zwaarste aardbeving in eeuw’ kost aan minstens 65 Mexicanen het leven
Foto: AP

Na de dodelijke aardbeving in Mexico, waarbij nu al zeker meer dan 65 mensen om het leven zijn gekomen, heeft de Mexicaanse president Enrique Pena Nieta drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

De aardbeving, die een kracht van 8.1 op de schaal van Richter had, vond plaats op 87 kilometer ten zuidwesten van Pijijiapan voor de kust van de deelstaat Chiapas in het zuiden van Mexico, omstreeks 6.49 uur Belgische tijd vrijdagochtend.

De dodentol blijft ondertussen verder oplopen nadat in de nacht van donderdag op vrijdag een zware aardbeving het Centraal-Amerikaanse land door elkaar schudde. Volgens de Mexicaanse autoriteiten zijn er al meer dan 65 doden gevallen. De slachtoffers vielen in het zuiden van het land, in de staten Oaxava, Chiapas en Tabasco.

De aardbeving was voelbaar in de hoofdstad Mexico-stad en de staten Puebla, Veracruz en Guerroro. In de hoofdstad is her en der de elektriciteit onderbroken en liepen mensen op straat in hun pyjama om zichzelf in veiligheid te brengen voor mogelijke instortingen van gebouwen.