Olivier Maingain weigert deelnemers ‘Blind Getrouwd’ te huwen
Foto: Photo News

Binnenkort krijgt ook Wallonië het programma ‘Blind Getrouwd’ voorgeschoteld. Alleen blijkt niet iedereen overtuigd van het concept. Zo weigerde Olivier Maingain (DéFI) om één van de deelnemende koppels te huwen.

Na twee succesvolle seizoenen in Vlaanderen is ook Wallonië overstag gegaan. Vanaf dinsdag zendt RTL-TVI namelijk het eerste seizoen uit van ‘Blind Getrouwd’. Maar nog voor er één minuut is uitgezonden, duikt al een probleem op voor het programma. Zo weigerde Olivier Maingain (DéFI), burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel), om een deelnemend koppel in de echt te verbinden. Dat heeft de Franstalige krant La Capitale vernomen.

Maingain zal dus niet in het programma te zien zijn. Ook administratieve medewerkers, die de bevoegdheid hebben om een huwelijk te voltrekken, mochten niet verschijnen in het programma. Waarom Maingain niet wil meewerken aan het programma is voorlopig niet bekend.

Maingain zou onder meer gevraagd hebben om het koppel op voorhand te zien om na te gaan of het niet om een schijnhuwelijk gaat. Maar dat was dan weer een no go voor de programmamakers, die anders het hele concept van ‘blind trouwen’ in het water zien vallen als bruid en bruidegom elkaar al ontmoeten voor het huwelijk.