H&M brengt ook Monki naar België
Foto: Monki

Na onder meer Cos, & Other Stories en Weekday lanceert het Zweedse modebedrijf H&M nog een van hun labels op de Belgische markt. Monki opent dit najaar een eerste winkel in Antwerpen.

Monki biedt een mix van Scandinavisch design en streetwear, en richt zich zowel qua ontwerpen en prijzen eerder op een jonger publiek. Het merk werd al in 2006 gelanceerd en hoewel er in onze buurlanden Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland al langer winkels te vinden zijn, konden Belgische consumenten enkel terecht in de webshop.

Daar komt nu verandering in, want in november opent het merk (dat zich uitsluitend op vrouwen richt) een eerste Belgische vestiging op de Meir in Antwerpen. ‘Een van onze grootste winkels tot nu toe’, klinkt het enthousiast in het persbericht.

‘De Antwerpse winkel heeft twee verdiepingen en baadt in wit licht, met accenten in regenboogkleuren, pastel, goud, hout en glitter. Bovendien kunnen de klanten hun ogen de kost geven aan een roze kristaltrap, een uitgebreide schoenenafdeling, een discobal en een lounge met oplaadstations voor gsm’s, hangplanten en een draaimolen als blikvanger.’