Piet Moodshop opent tweede winkel in Gent
Foto: dvh
De Gentse interieurwinkel Piet Moodshop opent binnenkort een tweede winkel op het Lippensplein. Maar eerst moet een win-winlening 80.000 euro ophalen.

Al vijf jaar verkoopt Christophe Verbeke allerlei design- en decoratiespullen in zijn winkel schuin tegenover Vooruit. Maar de tijd is gekomen om uit te breiden. 'De huidige winkel bereikt zijn maximumcapaciteit. Uitbreiding is noodzakelijk om te kunnen groeien', klinkt het.

Verhuizen naar een grotere locatie wil Verbeke niet. 'Daarom hebben we een tweede locatie gezocht, om de artikelen beter te etaleren en het assortiment uit te breiden. De tweede locatie komt op het Hippoliet Lippensplein.' De twee winkels krijgen een aparte identiteit.

Om de uitbreiding te financieren, lanceerde Verbeke maandag een win-winlening voor 80.000 euro. Dat is een lening waarbij kleine investeerders of familie kapitaal investeren in de groei van een onderneming, in ruil voor twee procent rente en een fiscaal voordeel.

Het gehaktballenrestaurant Balls & Glory haalde dit voorjaar 125.000 euro op via zo’n lening, ook om uit te breiden. Het systeem zit zo in elkaar dat de kredietgever zeventig procent van zijn bedrag kan recupereren via een eenmalige belastingvermindering als de ondernemer alsnog failliet gaat.

De tweede vestiging van Piet Mood­shop is gepland voor dit najaar. Een nieuwe naam komt er niet. 'We behouden dezelfde naam voor de winkels en onze overkoepelende webshop', zegt Verbeke. Er zijn wel plannen voor een Piet-label voor producten die alleen in de winkel te vinden zijn.