Godiva stopt met alcohol in pralines
Foto: BELGAIMAGE

De Belgische chocolatier Godiva heeft aangekondigd geen likeurpralines meer te produceren. Godiva, dat overgenomen werd door de Turkse groep Ülker, ontkent dat het zich zo meer op moslims wil richten. ‘We willen een zo groot mogelijk publiek.’

De productie werd in april dit jaar al stilgelegd. Een woordvoerder van de groep stelde ‘van strategie’ te willen veranderen.

Godiva stopt met alcohol in pralines
Foto: BELGA

In de Franstalige media wordt geopperd dat deze zet tot bedoeling heeft een islamitisch publiek te plezieren. ‘Onze strategie is nu om eenzelfde gamma aan iedereen aan te bieden’, vertelt een woordvoerder van Godiva aan Sudpresse. ‘Pralines met alcohol richten zich enkel tot volwassenen. Wij wensen onze producten op een universele manier aan een zo groot mogelijk publiek aan te bieden’, aldus nog de woordvoerder.

Godiva Chocolatier werd in 1926 opgericht door Joseph Draps. Hij opende zijn eerste winkel nabij de Grote Markt van Brussel. In 1967 werd Godiva overgenomen door Campbell Soup Company die het op hun beurt in 2008 verkochten aan de Turkse groep Ülker.