Rains opent in Antwerpen: ‘Sfeervolle cultuurstad met een levendige modescène’
Foto: rr

Deense regenjassen tegen Belgisch regenweer. Rains, gekend van de twist die ze geven aan een traditionele regenjas, opent een vijfde conceptstore in Antwerpen. ‘Het is onze manier om dankbaarheid te uiten aan België.’

Rains komt naar Antwerpen omwille van zijn status, klinkt het in een persbericht. De stad staat bij het Deense modelabel bekend als ‘sfeervolle cultuurstad met een levendige modescène’. ‘Tot op vandaag zijn we dankbaar om te zien dat onze producten door de beste retailers worden verkocht en dat ze ook gedragen worden door Belgische fashion influencers. De opening van een Rains-winkel in Antwerpen is onze manier van dank uiten aan België’, zegt marketing manager Rickey Lindberg.

Maar het label is niet van plan om enkel in Antwerpen te blijven hangen. ‘We zien een groot potentieel om ons merk in België verder uit te breiden’, aldus Lindberg.

De conceptstore in de Kammenstraat dient als fysiek contactpunt in België, en de locatie wordt een uitvalsbasis voor toekomstige evenementen. Naarmate Rains groeit in haar positie ziet de organisatie België als de juiste scene voor het lanceren van nieuwe initiatieven en producten. De winkel zelf weerspiegelt de typische Deens stijl, met witte en grijze achtergrond, en veel hout.

‘De shop biedt een uitgebreide keuze aan waterbestendige buitenkleding, tassen en accessoires, maar ook stuks die ontworpen werden in samenwerking met geselecteerde labels en designers’ zegt Lindberg.