Zara kiest voor veertigers (en Belgisch model)
Kristina de Coninck Foto: Zara

Zara lanceert dit najaar een nieuwe collectie en kiest voor de bijhorende reclamecampagne voor drie opvallende modellen. De drie dames in kwestie, waaronder ook het Belgische model Kristina de Coninck, zijn allemaal veertigers.

In de nieuwe ‘Timeless’ collectie van Zara zijn geen zijden kimono’s, crop tops of gescheurde jeans terug te vinden, de collectie spitst zich toe op klassiekers voor een hedendaagse kleerkast. Het Spaanse modemerk breidde dit concept ook verder uit naar de keuze van de modellen van de nieuwe lijn en koos voor drie modeveteranen die allemaal ouder zijn dan veertig jaar.

De drie dames in kwestie, Malgosia Bela (40), Yasmin Warsame (41) en Kristina de Coninck (53) verschenen al meermaals op de internationale catwalks van ontwerpers zoals Martin Margiela, Christian Dior Couture en Dries Van Noten. Het Belgische model Kristina de Coninck maakte ook tijdens de vorige modeweek in Parijs deel uit van het modellenkorps van Dries Van Noten.

Het Poolse model Malgosia Bela sprak in een filmpje voor Zara ook over de dualiteit van ouder worden: ‘Ik verkies de persoon die ik nu ben boven de persoon die ik vroeger was. Het zou natuurlijk leuk zijn om niet oud of lelijk te moeten worden, maar het mentale proces maakt het allemaal beter. Het is een paradox. Je krijgt meer zelfvertrouwen en dan word je oud.’

 

Een bericht gedeeld door ZARA Official (@zara) op