‘Security van Kamping Kitsch vond het normaal dat ik bepoteld werd’
Kamping Kitsch Foto: Wouter Van Vaerenbergh

Karen François, die naar het festival ‘Kamping Kitsch’ ging, klaagt in een open brief hoe ze werd bepoteld en hoe de beveiliging van het festival haar klacht weglachte.

Net zoals 15.000 anderen trok Karen François afgelopen weekend naar het festival Kamping Kitsch in Kortrijk. Het festival beschrijft zichzelf als het grootste verkleedfeest van België en daarom droeg François dan ook een opvallende outfit: op de T-shirt van de jonge vrouw stond een gespiegelde afbeelding van Willy Sommers.

Haar opvallende outfit trok de aandacht van heel wat fotografen. Maar voor de vrouw was het festival geen meevaller. ‘Ik werd langs alle kanten bepoteld, mannen scholden mij uit omdat ik weigerde een ander meisje te kussen en grepen zomaar mijn borsten vast’, klaagt ze in een Facebookpost die intussen viraal ging.

Op hulp moest ze naar eigen zeggen niet rekenen. ‘Toen ik iemand verontwaardigd aansprak op de bepotelingen, zei hij doodleuk dat hij normaal niet zo deed. Maar ja. De security zei gewoon al zuchtend: “Tja da’s Kamping Kitsch hé meiske.” Dat kan toch niet?’

François is er zich van bewust dat de Willy Sommers-afbeeldingen op haar T-shirt de aandacht trokken, maar vindt dat geen excuus om tot handtastelijkheden over te gaan: ‘Om het even wat er op mijn lijf geschreven staat, niks geeft je het recht om er zomaar aan te komen.’