Een gezonde start van de dag met frisse taart
Foto: rr

Rens Kroes stopt niet onder stoelen of banken dat het ontbijt haar favoriete maaltijd van de dag is. Met deze limoen-avocadotaart met een krokante bodem van dadels en amandelen wordt de start van de dag dan ook een klein feest.

Voorbereiding is het halve werk. Wie ’s ochtends meer wil dan dat laatste yoghurtpotje uit de ijskast of een restje cornflakes, moet creatief zijn. Dat een feestelijk ontbijt uren voorbereidend werk in beslag neemt, is dan weer een mythe, stelt Rens Kroes.

Een van de voorbeelden van Kroes’ gezonde en snelle keuken: een limoen-avocadotaart die u op een halfuurtje bereid hebt. Een extra pluspunt: deze taart, die uit het boek 'The Party Edition' komt, is tot een maand houdbaar in uw vriesvak.

Bodem

- 100 gram medjouldadels

- 300 gram amandelen

- 4 eetlepel ahornsiroop

- 1 theelepel vanillepoeder

- 75 gram fijne kokosschilfers

Vulling

- 4 avocado’s

- 5 limoenen

- 120 milliliter ahornsiroop

- een halve avocado, om een decoratieve roos van te snijden

Benodigdheden

- blender

- springvorm (ongeveer diameter 24 centimeter)

- bakpapier

Bereiding

1. Ontpit de dadels en stop ze met de rest van de ingrediënten voor de bodem in de blender.

2. Mix tot een fijne massa en schep op de springvorm (waar bakpapier in ligt).

3. Druk vervolgens het amandeldadelmengsel op de bodem uit met de vingertoppen.

4. Maak de blender schoon.

5. Ontpit de avocado’s, rasp de schil van de limoenen tot u ongeveer 7 gram hebt (rasp wat extra voor garnering) en pers het limoensap eruit tot u 100 milliliter sap hebt.

6. Doe samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix alles tot een glad geheel.

7. Stort de puree vervolgens over de bodem uit.

8. Zet de taart minimaal 2 uur in de diepvries.

9. Laat hem voor het serveren 2 uur op temperatuur komen in de koelkast (na 1 uur kunt u de taart alvast aansnijden).