De Krook krijgt vleugelpiano
De piano aan De Krook in het kader van het project 123-piano Foto: DVH

Behalve boeken kunt u voortaan ook een piano lenen bij De Krook. Tenminste, voor een uurtje. De bibliotheek kocht een elektronische piano in zwarte hoogglans waarop iedereen met een lenerskaart één uur per dag mag spelen.

‘Pianospelers moeten wel een koptelefoon dragen, zodat andere bezoekers niet worden gestoord’, luidt het.

De piano is digitaal maar imiteert het geluid van een klassieke akoestische piano. Hij is beschikbaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek, behalve op donderdagavond, en kan niet worden gereserveerd.

123-piano

Dankzij het muzikale project 123-piano staat er sinds vorige week ook al een piano aan de ingang van De Krook. Vanaf 18 augustus tot 23 september 2017 staan er zes piano’s op zes verschillende locaties in de stad Gent. Liefhebbers kunnen muziek maken aan De Stadshal, De Krook, NEST, Korenlei, Huis Van Alijn en Virginie Lovelinggebouw.

De piano’s werden eerst opgeleukt door kunstenaars. Lectrr, Sarah Yu Zeebroek, Samer Alagha, Moë De cauter, Detlef Packo Godzoro, Odisee en Quatre Mains Pioan’s maakten van de piano’s unieke objecten, die naast het oor ook het oog strelen.