Yabba Dabba Doo!
Foto: rr

De titel van deze tv-tips laat weinig aan de verbeelding over: vanavond The Flintstones op televisie. Maar heus ook nog wel wat serieuzer materiaal.

1. UNBREAKABLE

Vier, 20.35-22.45 uur

Shyamalan mag als regisseur intussen ver over zijn hoogtepunt heen zijn, deze Unbreakable uit 2000 is een goed gemaakte excentrieke thriller die er amper een jaar na zijn monsterhit The sixth sense kwam. Ook Samuel L. Jackson beleefde destijds zijn hoogdagen.

2. DR. STRANGELOVE

Canvas, 22.20-23.50 uur

Met een mix van tragiek en sarcasme brengt Stanley Kubrick het verhaal van een Amerikaanse generaal die per ongeluk het licht op groen zet voor een kernaanval op de Sovjet-Unie. Peter Sellers schittert in drie rollen.

3. 2DOC: ZERO DAYS

NPO 2, 22.45-0.45 uur

De Amerikaanse Oscarwinnende documentairemaker Alex Gibney laat zijn licht schijnen op de cyberoorlog die de Amerikaanse en Israëlische geheime diensten ontketenden om het nucleaire programma van Iran te saboteren.

4. THE FLINTSTONES

Zes,20.35-22.05 uur

Het ziet ernaar uit dat het leven van Fred en Wilma Flintstone eindelijk ten goede zal veranderen. Fred kreeg immers een promotie en zal voortaan vanuit een chic kantoor van de Slate & Co-steengroeve bevelen uitdelen aan het voetvolk. Zijn buurman en vriend Barney Rubble stelt het minder goed. Hij, zijn vrouw Betty en hun adoptiezoontje Bamm-Bamm kennen geen luxe, wel enige naijver. Voor het eerst in jaren ontstaan er spanningen tussen de Flintstones en de Rubbles.