Geert Emmerechts volgt Jonas De Roeck op bij Berchem Sport
Foto: Photo News

Geert Emmerechts gaat als hoofdtrainer aan de slag bij Berchem Sport in de eerste amateurklasse. Dat maakte Berchem Sport dinsdag bekend. De voormalige assistent- en jeugdtrainer van RSC Anderlecht is de opvolger van Jonas De Roeck, die vorige week werd voorgesteld als T1 van STVV.

Emmerechts begon zijn carrière als speler bij RWDM in eerste klasse. Na drie seizoen trok hij naar Antwerpen, waar de eenmalige Rode Duivel zich ontpopte tot een clubicoon van de Great Old. De centrale verdediger speelde twaalf seizoenen voor Antwerp.

In 2001 debuteerde de Vilvoordenaar als coach bij Tubantia Borgerhout. Hij was ook jeugdcoach bij Lierse (2004-2005) en Anderlecht (2005-2012), voor hij in 2012 onder John van den Brom en diens opvolger Besnik Hasi assistent-trainer werd bij paars-wit. De 49-jarige Emmerechts volgde Hasi in 2016 naar Legia Warschau.

Berchem Sport werd vorig seizoen kampioen in de tweede amateurklasse. Emmerechts zal in het eerste weekend van september al zijn eerste competitiewedstrijd moeten leiden.