Strijd op het veld en in het kapsalon
Supporters van Beitar Jerusalem, een opmerkelijk samengestelde ploeg. Foto: Photo News
Een knokpartij met blote vuisten of een kapster die het opneemt tegen haar voormalige baas: de tv-avond lijkt in het teken van de strijd te staan
 • ?2DOC: FOREVER PURE
  (NPO 2 22.45-23.45 uur)

  Beitar Jerusalem F.C. is de enige club in de Israëlische Eredivisie zonder Arabische spelers. Daar komt verandering in als de eigenaar van de club, Arcadi Gaydamak, een Russisch-Israëlische oligarch, een geheim transfercontract met twee islamitische spelers sluit.

 • A MIGHTY HEART
  (Caz 20.40-22.30 uur)
  Mariane Pearl rouwt om haar echtgenoot, een journalist die ontvoerd en onthoofd werd in Pakistan. Angelina Jolie is niet slecht als de weduwe Pearl, maar de semidocumentaire aanpak van Michael Winterbottom vloekt met het emotionele onderwerp. Gelukkig is het verhaal sterk genoeg om stand te houden.
   
 • TELEFACTS ZOMER
  (VTM 22.25-23.15 uur)
  Vechten met blote vuisten: het is illegaal, maar erg populair in Groot-Brittannië. Ex-gedetineerden en sterke mannen bekampen elkaar in ongereguleerde bokswedstrijden tot een van hen niet meer rechtstaat. Hoe bloederiger, hoe beter.
   
 • BEAUTY SHOP
  (Vijf, 20.35-22.35 uur)
  Ook populair in Groot-Brittannië en daarbuiten: lichte komedies. Vijf pakt vanavond uit met deze film uit 2005 waarin zowel Queen Latifah, Alicia Silverstone als Kevin Bacon meespeelt. De setting: een schoonheidssalon, waarvan de utibaatster tegenwind krijgt van haar voormalige baas. Het regent levenslessen in deze film.