Op het Italiaanse eiland Ischia is de brandweer er nu ook in geslaagd om een derde broertje van eenzelfde gezin levend van onder het puin van een woning te halen na de aardbeving in Ischia, Italië. Dat bevestigt de Italiaanse brandweer dinsdagmiddag op Twitter.

Drie jongetjes uit eenzelfde gezin werden bedolven onder het puin van hun huis. Pasquale, een baby van 7 maanden, werd al eerste levend van onder het puin gehaald. De 7-jarige Mattia kon ook snel gered worden, omstreeks 13 uur dinsdagmiddag werd ook de 11-jarige Ciro levend bovengehaald, bericht de Italiaanse krant La Repubblica.

De brandweer spreekt van een ‘miraculeuze redding’.

Aardbeving

De aardbeving deed zich voor omstreeks 21 uur, aldus het Italiaanse geologische instituut, en het hypocentrum bevond zich op slechts vijf kilometer diepte. De magnitude van de aardbeving is bijgesteld van 3,6 naar 4. Dat meldt het Italiaanse geologische instituut INGV.

Vooral de noordelijke gemeentes Casamicciola en Lacco Ameno zijn zwaar getroffen. ‘De aardbeving was heel sterk, en heel angstaanjagend’, aldus gemeenteraadslid Donatella Migliaccio. Het vulkanische eiland, 55 kilometer ten zuidwesten van Napels, is vooral in de zomer populair bij vakantiegangers.