Verdachte moord Sofie Muylle blijft in de cel
De beelden van de ‘man met de blauwe jas’ die werden verspreid tijdens het onderzoek naar de moord. Foto: vtm

In de zaak van de moord op Sofie Muylle is de aanhouding van de 23-jarige Roemeense verdachte met een maand verlengd. Alexandru C. ontkent dat hij het slachtoffer om het leven bracht en is bereid om een test met de leugendetector te ondergaan.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Na zijn uitlevering werd hij op 15 juli aangehouden door de onderzoeksrechter. Ondertussen maakte het parket bekend dat het DNA-profiel van C. overeenstemt met de sporen op het lichaam van Sofie Muylle.

De verdediging drong opnieuw niet aan op de vrijlating van de verdachte. ‘Er moet nog een heleboel onderzoek gebeuren’, aldus meester Pieter Filipowicz. ‘Zo moeten zijn verklaringen getoetst worden aan het dossier. In ieder geval heeft hij gezegd dat hij Sofie Muylle niet vermoord heeft.’

Alexandru C. verklaarde zich ook bereid om mee te werken met een polygraaftest. De onderzoeksrechter moet wel nog beslissen of de test met die zogenaamde leugendetector er ook effectief komt, maar dat lijkt een formaliteit.