In de nacht van maandag op dinsdag is een wagen gecrasht die op de vlucht was voor een alcoholcontrole. Drie inzittenden, waaronder twee lifters, werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een vierde is licht gewond. De bestuurder van het voertuig, een 19-jarige Belg, kon nog niet gevat worden.

In de nacht van maandag op dinsdag vroegen vier meisjes uit Vlaams-Brabant, allen tussen de 14 en de 17 jaar, ter hoogte van de Adolf Buylstraat in Oostende een lift richting Westende. Ze stapten in de wagen van een 19-jarige man uit Le Roeulx.

In totaal zaten zeven mensen in de wagen, waaronder vier lifters die hun laatste tram gemist hadden. Bij de politiecontrole stapten twee lifters uit, maar de bestuurder sloeg op de vlucht voor de politiecontrole. 'Twee meisjes zaten op de schoot van hun vriendinnen. Ze stapten uit voor de controle, maar toen reed de bestuurder, met nog minstens één deur open, weg', zegt perswoordvoerder van de lokale politie van Oostende Carlo Smits. Een motorrijder van de politie reed na, maar de wagen reed veel te snel en crashte uiteindelijk aan de wegenwerken op het kruispunt van de Nieuwpoortsesteenweg met de Northlaan. De bestuurder zette het op een lopen en kon voorlopig nog niet ingerekend worden. 

De brandweer kon vier inzittenden bevrijden uit de wagen. Drie personen werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een vierde inzittende is lichtgewond. De bestuurder is weggevlucht. 

Het ongeval veroorzaakte een gaslek. De gasmaatschappij kwam ter plaatse om het lek te herstellen, maar het kruispunt was urenlang afgesloten voor het verkeer.