Twee doden na aardbeving op Italiaanse eiland Ischia
Foto: AP
Na de aardbeving vlak bij het Italiaanse eiland Ischia, voor de kust van Napels, is het lichaam van een tweede dodelijk slachtoffer ontdekt. Dat melden lokale media. Reddingswerkers vonden het lichaam van een vrouw in het puin van een huis nabij de zwaar getroffen gemeente Casamicciola. Ook het eerste slachtoffer viel daar, nadat het plaaster van een kerk naar beneden was gekomen.

Onder het puin van het huis wordt nog gezocht naar drie kinderen, van 17 maanden, 7 en 11 jaar. Eerder was al gemeld dat de reddingswerkers contact hadden met de kinderen. Twee andere mensen konden al uit dat huis gered worden.

De aardbeving deed zich voor omstreeks 21 uur, aldus het Italiaanse geologische instituut, en het hypocentrum bevond zich op slechts vijf kilometer diepte. De magnitude van de aardbeving is bijgesteld van 3,6 naar 4. Dat meldt het Italiaanse geologische instituut INGV. 

Vooral de noordelijke gemeentes Casamicciola en Lacco Ameno zijn zwaar getroffen. 'De aardbeving was heel sterk, en heel angstaanjagend', aldus gemeenteraadslid Donatella Migliaccio.

Door de bosbranden die het zuiden van Italië teisteren, waren extra ploegen van brandweer en civiele bescherming op het eiland.

Het vulkanische eiland, 55 kilometer ten zuidwesten van Napels, is vooral in de zomer populair bij vakantiegangers. De Duitse bondskanselier Angela Merkel vertoeft er meestal tijdens de paasvakantie.