Nadat een 38-jarige vrouwelijke loketbediende van het ACV maandagmiddag werd doodgeschoten in Diest, is een verdachte opgepakt. De man zou zichzelf hebben aangegeven. Het Leuvense parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moord, maar er is nog geen duidelijkheid over het motief.

De schietpartij vond net voor 12 uur plaats in het ACV-dienstenkantoor in de Koning Albertstraat. De dader zou het kantoor binnengestapt zijn, zijn beurt hebben afgewacht en vervolgens de bediende achter het loket hebben neergeschoten. De 38-jarige vrouw overleefde de schietpartij niet.

'Het labo en het afstappingsteam van de federale politie zijn ter plaatse voor een sporenonderzoek', verklaarde parketwoordvoerster Helene Tops vanmiddag. 'Intussen hebben we ook een onderzoeksrrechter gevorderd, voor moord, en die zal in de loop van de namiddag nog ter plaatse afstappen.'

De dader ging er na de schietpartij vandoor. De politiediensten hielden een grote klopjacht. Rond 18 uur meldde het parket dan dat een mogelijke verdachte werd opgepakt. De man gaf zich naar verluidt zelf aan bij de politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo). Dat is bevestigd door het parket van Leuven. Over de motieven van de dader is nog geen duidelijkheid. 

Het is nog niet duidelijk of het om een overval ging of dat er een andere aanleiding voor de feiten is. Volgens omstanders zou de dader het kantoor van de christelijke vakbond binnengestapt zijn en een nummertje getrokken hebben voor de wachtrij. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De man zou op de vrouw afgestapt zijn en schoot haar neer, daarna liep hij met een helm onder de arm naar buiten en zei hij in het Engels: 'Mijn taak is volbracht.' Op het moment van de schietpartij waren er verschillende personen in de wachtzaal, onder hen was ook een kind. Die getuigen worden opgevangen door slachtofferhulp.