Yellow Tigers gaan in Rotterdam voluit voor WK-ticket
Foto: VDB

De Belgische nationale vrouwenvolleybalploeg begint dinsdag in het Nederlandse Rotterdam aan de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2018 in Japan. “Het wordt een stevige opdracht, maar we gaan resoluut voor een WK-ticket”, deed bondscoach Gert Vande Broek de Belgische ambitie uit de doeken.

De Yellow Tigers (FIVB 13) nemen het in Rotterdam op tegen Tsjechië (FIVB 23, 22/08), gastland Nederland (FIVB 8, 23/08), Slovenië (FIVB 115, 24/08), Bulgarije (FIVB 17, 26/08) en Griekenland (FIVB 64, 27/08). De eerste twee landen van het toernooi plaatsen zich voor het WK in Japan.

“De eerste matchen worden heel belangrijk”, voorspelt bondscoach Vande Broek. “Tsjechië vormt een zeer uitgebalanceerde ploeg met Helena Havelkova als sterspeelster. Daarna volgen de Nederlandse vrouwen, die als thuisploeg ontegensprekelijk als favoriet starten. En nadien komt dan nog de belangrijke wedstrijd tegen Bulgarije, dat met onder meer Elitsa Vasileva, Strashimira Filipova en Dobriana Rabadzhieva topspeelsters in de selectie heeft die jarenlang bij de grootste teams in de sterkste competities speelden.”

Toch boezemt de sterke concurrentie Vande Broek geen angst in. “We willen met deze groep heel ver geraken”, verklaarde de bondscoach. “Met speelsters zijn razend ambitieus. En terecht, want door onze mooie resultaten zijn we het aan onze ranking verplicht dat we ons kwalificeren voor het WK. We hebben de voorbije maanden veel progressie gemaakt en willen dat niet te grabbel gooien.”

Selectie van de Yellow Tigers:

Jasmien Biebauw, Ilka van de Vyver, Amber De Tant, Valérie Courtois, Charlotte Leys, Celine Van Gestel, Britt Herbots, Jodie Gilliams, Laura Heyrman, Marlies Janssens, Freya Aelbrecht, Nathalie Lemmens, Lise Van Hecke en Kaja Grobelna