De floppers van Pukkelpop
221 artiesten stonden op de Pukkelpopwei in Kiewit. Dit waren de meest teleurstellende.
1

Anna of the North

Been there, done that

Onervaren en zonder présence liet Anna of the North ons maar blauw-blauw. De rest van de festivalgangers leek ons oordeel te delen, en bleef weg van de Lift.

2

Pvris

Niet erg raak

De onzinnige letters in hun naam ten spijt kon Pvris niet overtuigen. Noten werden gemist, lastige stukken in songteksten overgelaten aan het publiek. Probleem: het publiek kende de teksten niet. Pijnlijk.

naar de recensie >
3

Bear's Den

Déjà vu

Enkele uren voordat Mumford and Sons optraden, kwamen de aardige jongens van Bear's Den op het podium. Dat hadden ze beter niet gedaan. Vaag positieve teksten, en jengelende banjoliedjes konden niet op tegen een heus déjà vu gevoel. 

4

Perfume Genius

Ziek ziek vogeltje

Nooit op krachten komend, laat Perfume Genius ons nog het meest denken aan een ziek vogeltje. Een schoendoos is dan mogelijk een goede remedie, al toont Mike Hadreas hier en daar zich als een boeiende performer. 

naar de recensie >

5

The Amazons

Rockcliché

Leren jassen, zwarte jeans, en een heleboel keelgeluiden die weinig originaliteit verraden, The Amazons staan duidelijk niet voor ongerepte rock, maar veeleer voor overproductie van een genre. 

naar de recensie >
6

Forest Swords

Niet tot hun recht

Originele geluiden, een boeiende sound met intense bassen en leuke beats. Toch kon Forest Swords niet overtuigen. De trieste sfeer in de tent kon de regendouche die buiten aan de gang was evenaren. 

7

Mac DeMarco

Verwarrend slap

Enkele slokken whisky later, en het concert wordt nóg verwarrender. Met songs als 'Gypsy woman' van Crystal Waters, en 'A thousand miles' van Vaness Carlton mist Mac DeMarco cohesie en draagkracht.

naar de recensie >
8

Enter Shikari

Geen vonken meer

De vonk lijken ze kwijt te zijn. Waar ze vroeger nog trampolines op het podium sleurden, neemt de band nu genoegen met een business casual-outfit. Zonde dat ze het beste materiaal van hun album weglaten, en kiezen voor een routinematig concert.

naar de recensie >