Voormalig Engels bondscoach Steve McClaren zet carrière voort in Israël
Foto: AP

Steve McClaren is de nieuwe assistent van de Nederlander Jordi Cruijff bij de Israëlische topclub Maccabi Tel-Aviv, zo maakte de club maandag bekend. McClaren wordt officieel ‘coaching consultant’ bij Maccabi Tel-Aviv.

De 56-jarige Engelsman en Cruijff kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij Manchester United. Jordi Cruijff speelde daar eind jaren negentig en McClaren werkte destijds als assistent van Alex Ferguson op Old Trafford.

“We hebben de afgelopen jaren regelmatig contact gehad”, zei McClaren. “Ik kijk er naar uit om te gaan samenwerken met Jordi in zijn nieuwe rol. Hopelijk kan ik Jordi en de spelers helpen om dit seizoen successen te boeken.”

Cruijff werkte jarenlang als technisch directeur in Tel-Aviv. Deze zomer schoof hij door naar de positie van hoofdtrainer. Bij de club zijn de Bosnische middenvelder Tino-Sven Susic van Racing Genk en de Israëlische verdediger Ofir Davidzala van AA Gent op uitleenbasis aan de slag. Ook Tal Ben Haim (ex-Standard) en Barak Itzhaki (ex-Genk) staan er op de loonlijst.