Mercedes verrast door vlotte samenwerking tussen Hamilton en Bottas
Valtteri Bottas, Toto Wolff en Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team
Er heerst dit jaar overduidelijk een andere dynamiek tussen Lewis Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas dan dat er de voorbije jaren heerste tussen Hamilton en Rosberg. Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is dat uiteraard niet ontgaan.

Bottas werd plots de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton toen Nico Rosberg besloot om na het behalen van de wereldtitel afscheid te nemen van de Formule 1. Na enkele turbulente jaren waarbij Hamilton en Rosberg de strijd met elkaar aangingen heerst er nu een rustigere sfeer onder de teamgenoten bij Mercedes.

"De persoonlijke relatie tussen Valtteri en Lewis is compleet anders dan die tussen Nico en Lewis," vertelde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tegenover 'Autosport'. "De professionele relatie is van een compleet ander niveau. Het zorgt voor een dynamiek binnen het team want iedereen wordt er positief of negatief door beïnvloed." 

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton werken veel meer samen en zorgen er gezamenlijk voor dat ze progressie boeken, iets dat vorig jaar een probleem was tussen Hamilton en Rosberg, die voor het derde jaar op rij tegen elkaar streden voor de wereldtitel.

"Op een bepaald moment zei Lewis in Silverstone: 'Ik ga hem mee vooruit trekken'. Het toont het onderliggende respect voor het andere individu en de andere racepiloot."

Bottas kreeg van Mercedes slechts een contract van één seizoen maar de Fin voldoet zeker en vast aan de verwachtingen van Mercedes. De kans is dan ook toegenomen dat Bottas een contractverlenging krijgt.

"Valtteri presteert volgens onze verwachtingen," aldus Toto Wolff. "Toen we beslisten om hem een contract te geven kenden we zijn kwaliteiten."

"Op het circuit beantwoordt hij aan onze verwachtingen en wordt hij iedere race steeds beter. Het is mooi om te zien welke progressie hij iedere race boekt."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: