Redders redden twee kinderen die alleen in zee speelden
Foto: BELGAIMAGE

Twee kinderen zijn zaterdag aan de kust in Bredene in moeilijkheden geraakt. Twee redders konden de kinderen uit de zee halen.

De kinderen van vier en zes jaar zaten in een onbewaakte zone. Daar kwamen ze rond 17 uur in moeilijkheden. Redders Arno Vrancken (21) en Laure Haenebalcke (19) kwamen meteen in actie en liepen de zee in om de kinderen uit het water te halen.

De twee kinderen werden daarna naar het ziekenhuis van Oostende gebracht, waar ze een nacht moesten blijven ter observatie. ‘Gelukkig hadden onze redders zeer snel in de gaten dat de kinderen in moeilijkheden verkeerden’, zegt hoofdredder Kelly Spillier aan de Krant van West-Vlaanderen. ‘Ik wil ook nogmaals een oproep doen om niet in onbewaakte zones te zwemmen en om kinderen niet alleen in het water te laten gaan.’

Op het moment dat de kinderen in moeilijkheden raakten, was er namelijk geen spoor van de ouders. De kinderen waren alleen het water in gegaan. De ouders werden nadien teruggevonden in de duinen, zo weet de Krant van West-Vlaanderen nog.