Zevenjarige Julian is een van de dodelijke slachtoffers

Het zeven jaar oude Australische jongetje Julian Cadman is één van de dodelijke slachtoffers van de aanslag op de Ramblas. Zijn familie heeft dat intussen bevestigd, meldt het Spaanse bureau van Vermiste Personen.

Julian Allesandro Cadman (7) was samen met zijn moeder  naar Spanje getrokken voor het trouwfeest van vrienden. De twee waren op de Ramblas toen terroristen donderdag met een bestelbus inreden op de mensenmassa. De vader van het kind had enkele uren voor de aanslag nog met zijn vrouw gesproken, waardoor hij wist dat de twee plannen hadden om te shoppen.

De moeder van Julian werd na de aanslag opgenomen in het ziekenhuis met zware verwondingen. Over het lot van Julian heerste echter verwarring. ‘Mijn kleinzoon Julian is vermist, help ons alstublieft en deel dit bericht’, schreef grootvader Tony Cadman vrijdag op Facebook.’

Vader naar mortuarium gebracht

Zaterdag werd gemeld dat het jongetje gevonden was in een ziekenhuis in Barcelona. Maar dat bericht werd later ontkend. ‘s Namiddags postte de Spaanse politie op Twitter dat het jongetje niet gevonden is, maar ook niet gezocht wordt. ‘De jongen stond al van in het begin op de lijst van slachtoffers en gewonden’, zo bevestigde de politie aan de Spaanse kranten El País en El Mundo. De vader van Julian, Andrew Cadman, zou daarvan op de hoogte zijn geweest.

Het forensisch instituut heeft de jongen geïdentificeerd, maar wachtte nog op de komst van vader Andrew Cadman om volledige duidelijkheid te verschaffen. Vader Cadman werd bij zijn aankomst door de politie geëscorteerd naar het forensisch instituut. De familie heeft intussen het overlijden bevestigd.