Pvris: Jvmmer van de zvnger
Foto: Koen Bauters

Mocht Chvrches een rockband zijn, dan heetten ze Pvris. Niet alleen omdat ze beiden onzinnige letters in hun naam pleuren (de eerste is gewoon ‘Churches’, de tweede ‘Paris’), maar ook omdat Pvris zijn elektropop ondersteunt met potige gitaren - de band heeft een metalcore-verleden.

In de Marquee deed de band ook even denken aan een rock-versie van London Grammar, door de ijle stem van zangeres en songwriter Lynn Gunn. Het verschil: Hannah Reid miste vrijdag geen noot. Gunn, daarentegen, raakte er amper een.

Zo ging doorbraakhitje ‘You and I’ al meteen de mist in. Zonde, want Gunns raspende uithalen waren de voornaamste reden dat we wilden komen kijken. Als de song te moeilijk is om te zingen zonder opwarming: begin er dan de set niet mee.

‘You’re killing me right now’, zong Gunn verderop in ‘Smoke’, en wij dachten hetzelfde. Want ze stond het volk charismatisch te mennen, gaf haar gitaar een pak rammel en drumde ook nog eens een lekker eind, dus we wilden haar wel leuk vinden. Maar bij ‘Holy’, nog zo’n vocale uitdaging, liet ze de lastige stukken gewoon over aan het publiek, in de hoop dat zij het zouden opvangen. Dat werd pijnlijk toen te weinig mensen de tekst bleken te kennen. Er zit misschien potentieel in Pvris, maar na deze set moeten we vaststellen: voor dit podium waren ze nog niet klvvr.

Gezien op Pukkelpop op 19/08/2017