Toevallig een tent binnenvallen die niet op je lijstje stond en blijven plakken: het is nog altijd een van de leukste dingen aan Pukkelpop.

In de Lift stond Ray BLK, de jonge soulzangeres die de BBC Sound of 2017 won. Die wedstrijd leverde al winnaars als Ellie Goulding en Michael Kiwanuka op, maar Rita Ekwere, zoals de moeder van Ray haar mag noemen, had in tegenstelling tot die artiesten nog geen platencontract toen ze won, en voor zover ik weet nog steeds niet.

Heeft iemand met twee in eigen beheer uitgebrachte ep’s genoeg materiaal om een set te vullen? Ze maakte werk van een lange cover van ‘Killing me softly’, dus is daar misschien nog werk aan. Maar ze heeft de stem om die te zingen: soepel, krachtig, met een prachtig vleugje tristesse - een laagje zoute caramel boven de backings van haar dj. Ze heeft bovendien bakken présence. Gewoon een meisje van ‘sarf London’, zei ze zelf, maar dan wel een die pakkende, positieve teksten schrijft en de pannen van het dak zong. Na het laatste nummer, ‘My hood’, wilden we meer. Goed gekozen van de Beeb.