Faces On TV: Liefde, dood en een dwarsfluit
Foto: Geert Van de Velde

Faces On TV had het moeilijk om de Pukkelpopwei wakker te krijgen - het moet zijn dat het feestje met Boef van gisteravond nog niet helemaal verteerd was.

Pas toen frontman Jasper Maekelberg nadrukkelijk vroeg: ‘Pukkelpop, zijn jullie daar?’, vertoonde het volkje dat zich voor de Main Stage had verzameld een teken van leven. Op de koop toe klonk er herhaaldelijk gekraak uit Maekelbergs microfoon én stak er een rukwind op, die de enorme zilveren parasols op het podium haast omverblies. Om maar te zeggen: het zat Faces On TV niet echt mee.

Toch vonden we dit een goeie opener. Maekelberg mag dan al voornamelijk naam gemaakt hebben als producer van andere Belgische bands (Bazart, Warhola en Tsar B om er maar enkele te noemen), als frontman van zijn eigen band stónd hij er. En zijn band met hem. Faces On TV haalde instrumenten tevoorschijn die je zelden spot op poppodia: een dwarsfluit en flink wat exotische percussie, bijvoorbeeld. De band infuseert zijn muziek met oosterse invloeden: een panfluitriedeltje hier, het geluid van een klaterend bergbeekje daar. Het maakt de sound van Faces On TV niet uniek - daarvoor lijkt hij soms wat te veel op de poppy elektronica van zijn collega’s J. Bernardt en Bazart - maar wel boeiend.

De nieuwe songs stelden niet teleur: we hoorden soulgrooves, catchy refreintjes en zelfs een scheut afrobeat. Faces On TV nam afscheid met de radiohit ‘Love/dead’. Een festival aftrappen met niets minder dan eros en thanatos: in Kiewit kan dat zomaar.