Bezoeker wandelt per ongeluk door kunstwerk Yves Klein
Foto: Twitter - Tom Bae - @Bromtommig

Nog tot 20 augustus loopt in Bozar een tentoonstelling van het werk van Yves Klein. Maar niet elke bezoeker lijkt even voorzichtig om te gaan met ’s mans kunst.

Deze lente verwelkomde het Brusselse kunstencentrum Bozar de tentoonstelling over de gerenommeerde kunstenaar Yves Klein. De Fransman werd bekend met zijn ultramarijnblauwe monochromen, gepatenteerd als International Klein Blue of IKB. ‘Als geen ander vertolken ze zijn ideeën over spirituele oneindigheid en zijn zoektocht naar het immateriële’, oordeelde Bozar.

Eén zaal van de expo was volledig gewijd aan monochrome werken in Kleins kenmerkend blauw: aan de muur verschillende schilderijen en een centraal opgestelde bak met geïmpregneerd zand. En woensdag was een bezoeker zich net iets te laat bewust van dat laatste werk.

Aan nieuwswebsite BRUZZ.BE bevestigt Bozar dat de persoon in kwestie erg geïntrigeerd zou geweest zijn door een video die op de wand aan de andere kant van de zaal speelde. ‘Maar medewerkers hebben de geschrokken gast onmiddellijk geholpen.’ Van dat tafereel nam een andere bezoeker een snel kiekje, dat op Twitter meteen voor hilariteit zorgde.

Lees verder onder de tweet.

Het werk is intussen hersteld, meldt BRUZZ.BE nog. ‘Het gaat dus niet om een uniek onherstelbaar werk, maar een tijdelijke presentatie. Je zou dus kunnen stellen dat de presentatie in Bozar helaas beschadigd is, maar het werk an sich kent geen schade.’

Wie het werk van Klein nog wil gaan bewonderen, heeft nog tot 20 augustus de tijd.