Grunge-icoon Kim Gordon wil opnieuw uw kledingkast vullen
Foto: & other stories

In de jaren negentig had ze nog een eigen kledinglabel, straks liggen de ontwerpen van Sonic Youth-bassiste Kim Gordon in de winkels van kledingketen & Other Stories.

Na Lykke Li wist & Other Stories opnieuw een muzikante te strikken voor een samenwerking. Die zocht en vond de kledingketen in Californië, waar het eerder dit jaar een derde atelier opende na Parijs en Stockholm, in de persoon van Sonic Youth-bassiste en kunstenares Kim Gordon, ‘een grote bron van inspiratie voor verschillende generaties vrouwen’.

‘We vinden het bewonderenswaardig hoe Kim steevast haar eigen regels opstelt in plaats van zich te plooien naar de verwachtingen van anderen. Met deze collectie kunnen we een deel van haar verhaal en kunst naar ons publiek brengen’, zo kondigt de kledingketen de samenwerking aan.

Grunge-icoon Kim Gordon wil opnieuw uw kledingkast vullen

Kim about LA from WELOVEPURE.COM on Vimeo.

De collectie van Gordon, die in de jaren negentig ook al eigen kleding op de markt bracht onder de naam X-Girl, werd opgebouwd rond basiskleding zoals hoodies en T-shirts, die ze met een zeefdruk van een eigen toets voorzag. Ze vertrok vanuit enkele (voor haar) betekenisvolle woorden en kwam uit bij een aantal abstracte motieven.

‘Een woord kan een bepaalde atmosfeer oproepen, en hangt een zekere mate van mysterie rond. De zeefdruk geeft de stukken een meer ambachtelijk gevoel, alsof ze uniek zijn. Vooral de abstracte prints zien er bijna tie-dyed uit, maar dan wel kunstzinniger. Ik ben gek op contrasten en hou ervan als iets er onverwacht glam uitziet.’

Kim and Coco from WELOVEPURE.COM on Vimeo.

Grunge-icoon Kim Gordon wil opnieuw uw kledingkast vullen

Naast de negen basisstukken uit biologisch katoen, zitten er ook vijf zijden sjaals in de collectie, en twee koperen halskettingen. Coco, haar dochter met Thurston Moore, stond model voor de collectie, die vanaf 31 augustus verkrijgbaar is in de Antwerpse vestiging van & Other Stories, en online. Prijzen variëren tussen 25 euro voor een ketting en 69 euro voor een hoodie.