Janis Joplin, voor eeuwig 27
Foto: AP

Misschien plaatst Club Brugge zich vanavond als enige Belgische club voor de groepsfase van de Europa League. Maar u kunt ook kiezen uit een aantal films, als u dat hoegenaamd niet boeit.

1. NOBODY KNOWS

Canvas 22.20-0.40 uur

Een jonge alleenstaande moeder en haar twaalfjarige zoon Akira verhuizen naar een flatje in Tokio. De huurbaas en de buren mogen niet weten dat er nog kinderen zijn, dus smokkelt de moeder ze binnen in koffers.

2. MISS POTTER

Vijf 20.35-22.20 uur

Beatrix Potter is verliefd op haar redacteur. Het is een liefde die botst op sociale regels en bekrompenheid. Dat is een altijd boeiend thema, al doet deze film over de kinderboekenauteur ook vaak cheesy aan.

3. HET UUR VAN DE WOLF

NPO 2 22.45-0.35 uur

Het leven van de Amerikaanse singer-songwriter Janis Joplin (1943-1970) wordt in deze muziekdocumentaire verteld aan de hand van brieven die ze aan haar ouders schreef. Er zit ook heel wat nooit eerder getoond materiaal in.

4. Club Brugge - AEK Athene

Q2 20.15 - 22.55

Zowel Club Brugge als AEK Athene werden in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld en krijgen nu een herkansing in de play-offs van de Europa League. Club neemt het in die laatste voorronde van de Europa League op tegen AEK. Blauw-zwart is de enige Belgische club die zich nog kan kwalificeren voor de groepsfase.