Meisje (10) dat zwanger raakte na verkrachting, is bevallen
Foto: AFP

Het Indiase meisje dat geen abortus mocht plegen van het Hooggerechtshof, is bevallen zonder te beseffen dat ze ooit zwanger was. ‘We vertelden haar dat ze een dikke steen in haar maag had om het trauma niet nog groter te maken.’

Het 10-jarige meisje werd donderdag binnengebracht in het ziekenhuis in Chandigarh voor een keizersnede. De baby, die 2,5 kilogram woog bij de geboorte, ademde niet meteen zelfstandig en kreeg intensieve zorgen toegediend maar verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar.

Het Indiase meisje raakte zwanger nadat ze maandenlang werd verkracht door haar oom. Die laatste is gearresteerd.

Adoptie

Het verhaal van de tiener raakte wijdverspreid toen haar vraag om abortus werd geweigerd door het Indiaas Hooggerechtshof. Die gerechtelijke instelling oordeelde dat de zwangerschap te ver gevorderd was om nog een abortus uit te oefenen zonder de gezondheid van het meisje in gevaar te brengen. Een maand later oordeelde diezelfde instelling evenwel dat een abortus wél mogelijk was geweest.

Ondanks verschillende petities en betogingen werd de medische ingreep echter nooit uitgevoerd. Haar moeder en vader vertelden het meisje niet dat ze zwanger was ‘om verdere trauma’s te vermijden’. Het meisje had volgens haar ouders ‘een dikke steen in de maag’.

De ouders van het meisje hebben van meet af aan gemeld dat ze niets met de baby te maken willen hebben en dat het kind op de adoptielijst zal worden geplaatst. Vermits de baby te snel geboren werd, zal hij eerst nog minstens 10 weken op neonatale zorgen liggen.