Bannon noemt extreemrechts ‘bende clowns’
Steve Bannon Foto: AP

Steve Bannon, topadviseur van president Donald Trump, zegt dat er geen militaire oplossing is voor Noord-Korea. Bannon haalde ook verrassend uit naar extreemrechts in de Verenigde Staten.

President Donald Trump bedreigde recentelijk het regime in Noord-Korea met ‘vuur en furie’. Maar volgens Bannon ‘is er geen militaire oplossing’ voor het rakettenprogramma van Noord-Korea.

Ook het gewelddadige optreden van neonazi’s in Charlottesville kwam ter sprake. De oprichter van de ultrarechtse website Breitbart doet extreemrechts in zijn antwoord af als ‘irrelevant’. ‘Etnonationalisme, het zijn losers. Het gaat om een marginale groep. Ik denk dat de media het veel te veel opwerpt. We moeten het fenomeen helpen vermorzelen... Het is een verzameling clowns’.

Belangrijker voor de VS is volgens Bannon de handelsrelatie met China. ‘We bevinden ons in een economische oorlog met China. Het staat in alles wat ze publiceren. Ze zijn niet te beschaamd om te zeggen wat ze aan het doen zijn. een van ons zal binnen 25 of 30 jaar het overwicht hebben. En het zal China worden als we zo verder doen.’

Bannon erkent openlijk dat hij binnen de regering-Trump een strijd voert met figuren binnen de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie, die gekant zijn tegen een hardere houding tegenover China.