Ex-manager van Boonen en Van Avermaet wordt nieuwe grote baas van Lotto-Soudal
Foto: BELGAIMAGE

Paul De Geyter wordt de nieuwe Algemeen Manager van wielerploeg Lotto-Soudal. De voormalige wielermakelaar komt zo aan het hoofd te staan van de Belgische wielerploeg van Benoot, Wellens en De Gendt.

De sportieve leiding van Lotto-Soudal is in handen van Marc Sergeant. Die had tot voor kort een raad van bestuur met zes leden, aangeduid door de Nationale Loterij, boven zich. Maar om te moderniseren en privépartners aan te trekken werd een nieuwe structuur uitgetekend. Aan het hoofd daarvan komt nu Paul De Geyter te staan als Algemeen Manager. Hij kwam als beste kandidaat uit een selectieprocedure naar voor. Sergeant blijft de sportieve baas, De Geyter wordt verantwoordelijk voor het budget, de sponsors, de administratie, de events en human resources.

“Het is een fantastische uitdaging voor mij om mijn schouders onder de Lotto Soudal-ploegen te zetten. Ik zal me niet minder dan 200% inzetten om sportief-economische successen te boeken”, aldus De Geyter.

Paul De Geyter was de voorbije decennia de meest invloedrijke wielermanager van België. In het verleden regelde hij onder de meer de zaken van Johan Museeuw, Robbie McEwen, Frank Vandenbroucke, Richard Virenque, Peter Van Petegem en Tom Boonen.

Zijn bureau Celio Sport & Image, waar hij begin dit jaar officieel uitstapte, heeft van het huidige peloton onder meer Michael Matthews, Greg Van Avermaet, Zdenek Stybar, Julian Alaphilippe, Jan Bakelants, Jasper Stuyven en Edward Theuns. Ook Lotto-renners Tiesj Benoot, Tim Wellens, Thomas De Gendt en Jelle Vanendert zitten onder dak bij Celio Sport & Image.