Daniel Craig nog één keer te zien als James Bond
Foto: BELGAIMAGE

De kogel is door de kerk. Na maanden van speculatie heeft Daniel Craig bevestigd dat hij nog één keer in de huid van James Bond zal kruipen. Dat zei de Britse acteur in een interview met Stephen Colbert tijdens ‘The Late Show’.

Veel details gaf Craig nog niet prijs, enkel dat het zijn laatste Bond-film wordt. ‘Het was altijd mijn bedoeling weer terug te keren, maar ik had even een pauze nodig’, liet Craig al eerder uitschijnen aan The Hollywood Reporter.

Na de laatste film (‘Spectre’, nvdr.) klonk het nochtans helemaal anders bij de acteur. Toen zei hij letterlijk dat hij ‘liever een glas zou breken en zijn polsen zou doorsnijden dan weer terug te keren als James Bond’.

‘Het heeft geen zin hier mijn excuses voor aan te bieden’, vertelde hij aan Colbert. ‘Maar die opmerking kwam twee dagen nadat de opnames waren afgerond. Ik had een interview, iemand vroeg me of ik nog een Bond-film wilde doen, en ik zei duidelijk nee.’

The New York Times meende al in juli te weten dat Craig wel degelijk zijn license to kill weer zou bovenhalen: twee anonieme bronnen hadden aan de krant bevestigd dat de deal met de Britse acteur in kannen en kruiken was. Misschien werd hij over de streep getrokken door de 150 miljoen dollar die hij volgens sommige bronnen op een bepaald moment aangeboden kreeg voor twee extra Bondfilms.

De film zelf is nog titelloos, maar wordt wel in november 2019 in de cinemazalen verwacht.

Craig was in 2006 in zijn eerste Bond-film ‘Casino Royale’ te zien. Daarna volgden ‘Quantum of Solace’, ‘Skyfall’ en ‘Spectre’.