Zo kunt u (misschien) erg goedkoop binnen in Walibi
Foto: Foto Kurt

Vanaf vandaag kan je de prijs van je toegangsticket voor Walibi laten afhangen van de verwachte temperatuur die dag. Of het goed is voor Walibi is nog maar de vraag met onze Belgische temperaturen, maar goed voor je portefeuille lijkt het alvast wel.

Op de website van Walibi prijkt sinds kort ‘Neen! aan het slechte weer’. Het is een slogan waarmee het pretpark een nieuwe actie aankondigt, waarmee het de prijs van uw toegangsticket laat afhangen van het weer. Eerste stap: een voucher aankopen voor 5 euro voor de dag waarop je het park wil bezoeken.

Met die voucher betaal je aan de kassa enkel nog de temperatuur die die dag om 11 uur ’s ochtends verwacht wordt. Wordt het om 11 uur dan 20 graden, betaal je nog eens 20 euro bovenop de prijs van de voucher. Wordt echter 32 graden verwacht, dan tel je 37 graden neer.

Wie zo’n online ticket koopt, mag ook gratis binnen in het indoor waterpark Aqualibi, waar Walibi een temperatuur van 29 graden verzekert.

Je kan natuurlijk ook nog steeds een gewoon ticket kopen dat niet afhankelijk is van de temperatuur. Dat kost je 37.50 euro voor een volwassene en 32.50 euro voor kinderen, online telkens voor 1 euro minder. Tot temperaturen van dertig graden of meer kom je er dus als volwassene alvast steevast goedkoper vanaf.