Tegenslag voor Belgian Tornados: Belgen starten in finale vanuit baan 9
Foto: Photo News

De Belgian Tornados zullen zondagavond (22u15) op het WK atletiek in Londen in de finale van de 4x400 meter starten vanuit baan 9. De buitenste baan is in de atletiek niet onbesproken en boezemt tal van atleten angst in omdat ze ‘blind’ moeten lopen. Wie start in baan negen ziet immers geen enkele concurrent voor zich, waardoor er niemand is om zich op te richten en aan op te trekken.

Langs de andere kant zullen de Belgen in baan 9 niet meer ingesloten kunnen worden, zoals zaterdagmiddag tijdens de reeksen het geval was toen ze uit baan 3 vertrokken. Bovendien vervalt de regel dat atleten niet van hun baan mogen afwijken na vijfhonderd meter - ruim voor halfweg de race dus.

Startloper Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Robin Vanderbemden en finisher Kevin Borlée eindigden zaterdag in hun sterk bezette reeks als derde (2:59.47), na de Verenigde Staten (2:59.23) en Trinidad & Tobago (2:59.35). De Belgen plaatsten zich zo voor de WK-finale, en dat al voor de vijfde keer op rij.

De startpositie van de ploegen in de finale van de 4x400 meter: 2. Frankrijk, 3. Groot-Brittannië, 4. Verenigde Staten, 5. Polen, 6. Spanje, 7. Trinidad en Tobago, 8. Cuba, 9. BELGIË